10 Aralık 2014 Çarşamba

MUZ VE FAYDALARI

Tropikal bölgelerde yetişen muzgillerden bir ağacın,tatlı,kokulu ve az sulu bir meyvesidir.Akdeniz ikliminin sıcak bölgelerinde de yetişir.Çok fazla çeşidi vardır.Henüz yeşilken toplanır ve 15 derece sıcaklıkta olgunlaşmaya bırakılır.Vitaminler olarak A ve B vitamininden zengindir.Mineral olarak ta potasyum açısından zengindir.Böbrek hastaları dikkatli tüketmelidirler.Çiğ tüketmekten çok olgun muz tüketmek daha sağlıklıdır.Hormonlarımız açısından mutluluk hormonu  serotoninin salınımını artırır.Daha az stresli ,daha az depresif oluruz.Şimdilerde japon bilim uzmanları olgun muzda doğal TNF-alfa  olduğuna dair araştırmalar yapmaktalar.Hem bağışıklık sistemimiz kuvvetlensin hem de daha çok mutluluk hormonu salgılayalım. Hem sağlıklı hem de fit olalım.Her gün veya haftada 2 gün mutlaka 1 adet muzu ara öğünlerimizin birinde  laktozsuz sütle veya yoğurtla birlikte tüketmeye çalışalım.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder