9 Ekim 2014 Perşembe

FAZLA BESİN TÜKETİMİNE BAĞLI OLARAK GELİŞEBİLECEK HASTALIKLAR HANGİSİDİR?

Fazla yemekten oluşan hastalıklar nelerdir diye şöyle bir baksak aslında hastalığa davetiyeyi biz kendi ellerimizle çıkarıyoruz.Hastalık kader değildir aslında, yanlış besinsel tercihler ve de en önemlisi ihtiyaçtan fazla tüketim hastalık sebebi.Mesela aşırı tuzlu yemek,çok tuzlu olan  turşu,salamura,zeytin,peynir,pastırma gibi besinleri gereğinden fazla  tüketmek,tereyağı,sakatat,gereğinden fazla kırmızı et tüketmek hipertansiyon hastalığına sebep olur.Her türlü yağ çeşidini özellikle aşırı tereyağı,ayçiçek yağı,mısır özü yağı tüketimi obezite ve meme kanserine neden olur.Kalp hastalıklarında aşırı tüketimde hastalık yapıcı potansiyel besinler başta doymuş yağlar tereyağı,kuyruk yağı ve margarinde bulunan trans  yağlardır.Trans yağlar aynı zamanda bir çok pastane ürünlerinde de kullanılır.Margarin yerine tereyağı kullanmak bence daha sağlıklıdır.Siz siz olun hazır pastane ürünlerinden uzak durun.Kendi pasta,kurabiyenizi evinizde yapın.Yanmış ve tütsülenmiş besinler mide kanseri için potansiyel risk unsurudur ,bununla birlikte aşırı tuz tüketimi de mide kanserinde potansiyel suçludur.Tuza dikkat!Alkol herkesin bildiği bir gerçek aşırı tüketimi karaciğer hastalıkları başta siroz hastalığı için risk faktörüdür.Eğer alkol tüketiyorsanız aşırı tüketimden kaçının,bence hiç tüketmeyin veya eğer alkol tüketiyorsanız her gün mutlaka enginar kapsülü alın.Haftalık beslenmenizde haftada en az 2 kez zeytinyağlı enginar yemeği veya salatasını tüketmeye çalışın.Yemekten sonra veya yemekle birlikte çay tüketimi de anemi hastalığına yol açar.Kola tüketimi de aynı riski artırır.Eğer çay içiyorsak anemi riskini azaltma adına çok açık ve 1dilim limonla içilmesi daha uygun olacaktır.Kola tüketimini yemekle birlikte yapmayın.Yemekten 2 saat sonra içmek istiyorsanız içebilirsiniz.Ama lıght ya da zero olanı tercih edin.Günde 1 kutudan fazla tüketim pankreas hastalıklarına yol açar.Bence hiç içmeyin.Aşırı miktarda kahve ,çay tüketimi,aşırı miktarda et tüketimi ,aşırı miktarda tuz tüketimi kemiklerimizde kalsiyumun kana geçmesine ,dolayısıyla kemik erimesi dediğimiz osteomalazi ,osteoporoz hastalığına yol açar.Yüksek miktarda kalori almak,şeker ve şekerli gıdaları tüketmek,aşırı miktarda asitli,şekerli içecekleri tüketmek,saflaştırılmış buğday unuyla yapılan gıdaları çok fazla yemek ve hareketsiz yaşam diabet ve obezitenin en büyük sebepleridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder