2 Ekim 2014 Perşembe

En İyi Kolesterol Düşüren 11 Besin !

Hepimizin ya kendimizde ya da yakınlarımızda duyduğumuz bir problemidir kolesterol yüksekliği.Acaba hangi besinler Total Kolesterol,LDL ,Trigliserid değerlerini daha hızlı düşürür.Hiperkolesterolemia hastalığı olanlar,risk grubundaki kişiler,şeker hastaları,40 yaş sonrası kadın ve erkekler,sigara ve alkol tüketenler, ...her  hafta beslenmemizde bu besinlerin olmasına özen gösterelim;
  1. Kereviz ve kereviz yaprakları:Kerevizi yoğurt,sarımsak ve zeytinyağıyla karıştırıp salatasını yapabilir veya kerevizi havuç ve dereotuyla zeytinyağlı yemeğini yapabilir veya kereviz yapraklarını her yaptığımız çorbaya ekleyerek nefis bir tat ve aroma ortaya çıkarabiliriz.Haftada 2 kez yemeğe çalışın.
  2. Kırmızı Soğan : Yemeklerin içinde veya salatalarda veya çorbasını yaparak kullanabiliriz.Hergün tüketmeye özen gösterin.
  3. Börülce : Ege yöresinden gelen sağlık.Yemeğini veya salatasını yapın.Haftada 2 kez yemeğe çalışın.
  4. Çiğ badem veya Ceviz : Hergün 1 avuç kadar ara öğünlerde tüketmeye çalışalım.
  5. Limon ve limon suyu: Salatalarda veya bitki çayı içerken veya siyah çay içerken 1-2 dilim kabukları soyulmamış limon ile tüketmeye çalışalım.Her gün tüketmeliyiz.
  6. Zeytin,zeytinyağı,zeytin yaprağı : Kahvaltıda daha çok yeşil zeytin tercih edin,yemekleri pişirirken zeytinyağı ile pişirmeli ama zeytinyağı asla yanmamalı,besini kızartma ve soğanı kavurma gibi işlemlerden geçirilmeyin.Yemekleri her zaman  çiğden yağı yakmadan karıştırıp pişirmek  en sağlıklı pişirme yöntemidir.Salatalarda sızma zeytinyağı kullanın.Zeytinyaprağı da ancak çayını demleyerek  veya yapraklarının öğütülmüş kapsül halini eczanelerden alarak kullanın.
  7. Alıç: Çayı içilerek veya meyvesi yenilerek veya Alıç'ın öğütülmüş kapsül halini eczanelerden alarak tüketebiliriz.
  8. Sarımsak : Çiğ veya pişmiş halini yemeklerde ,salatalarda,soslarda tüketebiliriz.Bu şekilde tüketemiyorsak sarımsak tozu kapsül olarak alınmalı.
  9. Yeşilçay : Hergün 1-2 fincan tüketilmeli
  10. Hergün 1 su bardağı kefir içilmeli
  11. Tam buğday ,tam tahıl,kepek,yulaf kepeği,yulaf ezmesi çavdar unu veya ekmeği veya makarnası günlük beslenmemizde yer almalı
Bir ömür sağlık dileklerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder