23 Eylül 2014 Salı

METABOLİZMAYI HIZLANDIRMAK ARTIK ÇOK KOLAY...... İŞTE 5 İPUCU !

Metabolizmanın hızlanması demek,günlük harcadığımız enerjinin artması ve dolayısıyla kilo verme veya kilo kontrolü sağlamak demektir.Metabolizmayı hızlandıracak 5 tane ip ucu veriyorum.Bunlardan birincisi SU içmek.Su tüketimi ile metabolizma hızlanması arasında pozitif bir ilişki var.Su tüketimi günlük ortalama 2-2.5 lt olmalı.Tüketilen su soğuya yakın olmalı,çünkü mide kasları kasılacağı için mide hacminde küçülmeye yardımcı olacaktır.
Metabolizmayı hızlandıran ikinci sebep KURUBAKLAGİL tüketmek.Haftada en az 2 kez kurufasulye,nohut,barbunya,yeşil mercimek 8-12 çorba kaşığı kadar ister yemek şeklinde ister haşlanmış olarak salata içerisinde tüketilmeli.
Metabolizmayı hızlandıran üçüncü etmen BALIK tüketmek.Haftada en az 2-3 kez taze balık veya ton balığı tüketilmeli.Balık tercihi mevsime uygun balıklar veya Norveç somonu,uskumru gibi omega-3 den zengin balıklar yenilmeli.Pişirme yöntemi fırında tercih edilmeli.
Metabolizmayı hızlandıran dördüncü etmen de ACI BİBER-ACI BAHARATLAR yani zencefil,zerdeçal,karabiber,acı kırmızı biber,tere tohumu.Bunun yanında yoğun tatları olan  yeşil sebzeler den tere,roka ve dereotu da metabolizmayı extra hızlandıracaktır.
Metabolizmayı hızlandıran beşinci unsur da SÜT-YOĞURT  dur.Aynı zamanda süt kalsiyumu dışkı ile yağ atımını artırır ve vücuda alınan yağlarında azalmasına yardımcı olur.Günlük 2-3 su bardağı yağsız süt,laktozsuz süt veya yoğurt,kefir,probiyotik yoğurt tüketilmeli.
Kilo fazlası olan,tiroid bezleri yavaş çalışan,kilo vermekte zorlanan  kişilerde  kesinlikle işe yarayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder